U bent slachtoffer

Ontdek hier wat u kan doen.

U bent slachtoffer

U bent slachtoffer van een misdrijf? U bent betrokken bij een verkeersongeval? U heeft materiële of morele schade geleden? Als slachtoffer heeft u het recht inzage te vragen in het strafdossier, minstens op de hoogte te blijven van het verloop van een strafonderzoek (opsporingsonderzoek of gerechtelijk onderzoek). Als slachtoffer heeft u recht op schadevergoeding. U kan zich daartoe benadeelde persoon (bij het parket/politie) dan wel burgerlijke partij stellen (bij een onderzoeksrechter).

Eens de zaak voor de rechtbank komt, kan u zich alsnog als burgerlijke partij manifesteren om schadevergoeding te vorderen. In het geval niet tot vervolging van de dader wordt overgegaan, kan u als benadeelde partij zelf initiatieven nemen (rechtstreekse dagvaarding, klacht met burgerlijke partijstelling, zelfs een akkoord uitwerken met de tegenpartij om de zaak vrijwillig voor de rechtbank te brengen) om schadevergoeding te bekomen.

Uw advocaat zal u als slachtoffer van in het begin bijstaan voor de begroting van de geleden schade, de begeleiding door een expert, de inzage in het strafdossier, een eventuele minnelijke regeling voor de schade, een klacht met burgerlijke partijstelling, de procesvoering, etc.

Neem dringend contact met een gespecialiseerd advocaat zodat u de strategisch beste aanpak en verdediging kan krijgen om tot de beste oplossing of resultaat te komen.

Heeft u nog vragen, of wil u een eerste advies?

Neem via onderstaande knop contact op met een gespecialiseerd advocaat.

Contacteer een verkeersadvocaat

Of bel +32 485 55 37 40