Lage-emissiezones (LEZ)

Ontdek hier wat u kan doen.

Lage-emissiezones (LEZ)

Een lage-emissiezone (LEZ) is een afgebakend gebied waarin bepaalde voertuigen niet binnen mogen, of slechts onder bepaalde voorwaarden, omdat ze te veel schadelijke stoffen uitstoten. Het begin en einde van een LEZ wordt aangeduid met volgende verkeersborden:

verkeersborden lez

Antwerpen en Gent zijn momenteel de enige Vlaamse steden met een LEZ. Sinds 1 januari 2018 is bijna het hele Brusselse gewest eveneens een LEZ. Voor de verschillende LEZ gelden specifieke toegangsvoorwaarden voor uw voertuig (afhankelijk van de toepasselijke euronorm).

Opgelet: het binnenrijden van een LEZ met een niet-toegelaten voertuig, of zonder een andere vorm van toelating, kan gesanctioneerd worden met een geldboete van € 80,00 tot € 2.000,00. U kan hiervoor vervolgd worden voor de politierechtbank of een voorstel tot minnelijke schikking in de bus ontvangen. Laat u bijstaan door uw advocaat die zal nagaan of de sanctionerende overheid de toepasselijke wettelijke bepalingen heeft nageleefd bij de vaststelling en controle van de inbreuken en of uw rechten en waarborgen worden gerespecteerd tijdens de gehele procedure.

Neem dringend contact met een gespecialiseerd advocaat zodat u de strategisch beste aanpak en verdediging kan krijgen om tot de beste oplossing of resultaat te komen.

Heeft u nog vragen, of wil u een eerste advies?

Neem via onderstaande knop contact op met een gespecialiseerd advocaat.

Contacteer een verkeersadvocaat

Of bel +32 485 55 37 40