Rijexamens

Ontdek hier wat u kan doen.

Rijexamens

Wanneer de rechter u een rijverbod oplegt, kan hij dit koppelen aan het verplicht afleggen van:

  • een theoretisch examen.
  • een praktisch examen.
  • een geneeskundig onderzoek.
  • een psychologisch onderzoek.

In dat geval dient u deze examens en/of onderzoeken af te leggen vooraleer terug een motorvoertuig zoals bepaald in het vonnis te mogen besturen. Wanneer u dit niet zou doen en toch opnieuw een motorvoertuig zou besturen zonder de voorgeschreven examens en/of onderzoeken te hebben afgelegd, begaat u een nieuwe inbreuk die strafbaar is met gevangenisstraffen en met geldboete van € 4.000,00 en € 16.000,00.

In bepaalde wettelijke gevallen is de rechter verplicht een of meerdere examens en/of onderzoeken op te leggen (bv. zware verkeersovertredingen of in geval van herhaling).

In ieder specifiek geval zal moeten nagegaan worden of het opleggen van de rijexamens door de rechter mogelijk dan wel verplicht is.

Uw advocaat zal u bijstaan en uw verdediging op dit punt voeren teneinde het opleggen van de rijexamens te voorkomen indien mogelijk dan wel de kosten van eventuele examens en/of onderzoeken te milderen.

Neem dringend contact met een gespecialiseerd advocaat zodat u de strategisch beste aanpak en verdediging kan krijgen om tot de beste oplossing of resultaat te komen.

Heeft u nog vragen, of wil u een eerste advies?

Neem via onderstaande knop contact op met een gespecialiseerd advocaat.

Contacteer een verkeersadvocaat

Of bel +32 485 55 37 40