U kreeg een minnelijke schikking

Ontdek hier wat u kan doen.

U kreeg een minnelijke schikking

Wanneer u een strafbaar feit begaat, kan u een voorstel tot minnelijke schikking ontvangen vanwege het Openbaar Ministerie. Bij verkeersovertredingen neemt dit vaak de vorm aan van een boete die achteraf per post komt.

Er zijn dan meerdere mogelijkheden:

  • U ontving een minnelijke schikking en u betwist de overtreding niet. Betaal dan de minnelijke schikking om verdere vervolging te voorkomen.
  • U ontving een minnelijke schikking, maar betwist de overtreding en wil de bekeuring aanvechten. Betaal dan (nog) niet en vraag eerst verder advies.
  • U ontving een minnelijke schikking, maar vergat deze (tijdig) te betalen. U krijgt in dit geval een herinnering. Betaalt u deze ook niet? Het parket kan ervoor kiezen u een nieuwe (hogere) minnelijke schikking te verzenden, of om u alsnog te dagvaarden. Ook dan kan u de advocaat verder advies of bijstand verzoeken.

Opgelet: Hoewel de betaling van een minnelijke schikking in verkeerszaken meestal betekent dat er geen verdere vervolging zal zijn, is zulks evenwel niet automatisch.

Het Openbaar Ministerie kan alsnog beslissen u te vervolgen voor de rechtbank. Het Openbaar Ministerie moet u hier tijdig van informeren.

Neem contact met een gespecialiseerd advocaat zodat u de strategisch beste aanpak en verdediging kan krijgen om tot de beste oplossing of resultaat te komen. Uw “advocaat” kan zorgen voor een klassering zonder gevolg of een volledige minnelijke regeling met respect voor al uw rechten.

Heeft u nog vragen, of wil u een eerste advies?

Neem via onderstaande knop contact op met een gespecialiseerd advocaat.

Contacteer een verkeersadvocaat

Of bel +32 485 55 37 40